• Laatst bijgewerkt 10-06-2024
foto traditie_logortt
Logo RTT
  foto traditie_embleemtd
Baretembleem TD
 

Regiment Technische Troepen (RTT)
beam

Ondanks dat er voor de Tweede Wereldoorlog al sprake was van motorisering van het Nederlandse leger ligt de traditie van het Regiment Technische Troepen (RTT) besloten in de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene.
In Congleton (UK) werd op 20 maart 1941 als onderdeel van de brigade het - Light Aid Detachment - opgericht. Dit was een kleine zelfstandige hersteleenheid. Al snel werd dit omgezet in een veel zwaarder - Independent Workshop Detachment - dat reparaties tot het huidige 3e echelon kon uitvoeren en beschikte over speciale werkplaatswagens.
Na de ontbinding van de brigade kon men een 4e-lijns werkplaats van de Canadezen in Eindhoven overnemen. Deze vormde de basis voor de Centrale Werkplaats op de Kromhoutkazerne en de uitbouw van het RTT.
De eenheden van het regiment zijn 11 Herstelcompagnie LMB, 13 Herstelcompagnie, 43 Herstelcompagnie en de Explosieven Opruiming Dienst Defensie. Verder zijn veel leden van het Regiment geplaatst bij de Defensie Materieel Organisatie (DMO) en bij het Materieel Logistieke Commando van Staf CLAS. Dit is een beperkte tekst, meer info over o.a. LAD en IWD, de opleiding in Antwerpen, de overname van de Canadese werkplaats is te vinden op: site van de prinses Irene brigade

  foto traditie_rttboek
Boek:  50 jaar Technische Dienst in beweging
  foto Sokken en Pet TD
Sokken en Pet TD